Kun yksi sairastuu, monen maailma muuttuu. Et jää yksin.

On tärkeää, että kaikki perheenjäsenet saavat tukea, kun joku perheestä sairastuu psyykkisesti. Omaisella on merkittävä rooli sairastuneen tukemisessa. Jos hän ei itse saa tarvitsemaansa tukea, välittämisestä muodostuu liian suuri taakka, joka voi johtaa omaan uupumiseen.

Kevään 2022 toimintakalenteri on julkaistu

Kevään 2022 toiminnan löydät sivuiltamme. Toimintakalenteri on postitettu jäsenille ja painettua versiota voit tilata toimistoltamme.

Huolestuttaako läheisesi psyykkinen sairaus ja oma jaksamisesi?

Keski-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry tukee omaisten, läheisten ja perheiden hyvinvointia, kun perheessä tai lähipiirissä joku oireilee tai sairastaa psyykkisesti. Yhdistys tukee omaisia eri elämäntilanteissa: voit olla puoliso, sisar, lapsi, vanhempi tai huolestunut ystävä. Tarjoamme maksutonta omaisneuvontaa, vertaisryhmiä ja kursseja, virkistystä sekä vapaaehtoistoimintaa. Puhelinneuvonta sekä yksilö- ja perhetapaamiset antavat tietoa psyykkisistä sairauksista, alueen palveluista, etuuksista sekä yhdistyksen tukimahdollisuuksista.

Luomme mahdollisuuksia yhteisöllisyydelle, vertaisuuden kokemukselle ja yksinäisyyden vähentämiselle. Edistämme toiminnallamme mielenterveysomaisten ja läheisten hyvinvointia, elämänlaatua ja arjessa selviytymistä. Tietoa, tukea, toivoa – ei jätetä ketään yksin!

 

Omaisten tuki ja neuvonta

Tarjoamme maksutonta tukea ja neuvontaa maanantaista torstaihin klo 9 – 15 välisenä aikana numerossa 050 538 7633.

Voit myös jättää meille vastaajaan viestisi ja yhteystietosi, jolloin otamme yhteyttä sinuun päin.

Voit myös varata ajan tapaamista tai puhelinaikaa varten sähköpostilla [email protected].

Ajankohtaista

Kevään 2022 toimintakalenteri on julkaistu - tule mukaan toimintaan!

Ilmoitustaulu

  • Jyväskylän kaupungin teatterin esitystoiminnan tauko jatkuu, joten 9 hyvää syytä elää -esitys siirtyy lauantaille 2.4. klo 19. Olemme tästä ilmoittautuneisiin yhteydessä erikseen. Mukaan mahtuu vielä - tervetuloa mukaan yhteiseen teatterielämykseen! Lisätiedot löydät tapahtumakalenteristamme
  • Keuruun vertaistukiryhmä maanantaina 31.1. klo 15.30-17.00 järjestetään poikkeuksellisesti Keuruun kirjaston tiloissa. Ilmoittautumiset ja lisätiedot ryhmästä Anskulle: [email protected] tai 050 538 7633. 
  • Prospect-ryhmä on peruttu! Valitettavasti Prospect-ryhmän ajakohta siirtyy myöhemmäksi. Seuraa ilmoituksiamme maaliskuussa.
  • Huomioimme toiminnassamme koronaan liittyvät ajankohtaiset rajoitukset. Toistaiseksi ryhmätoiminta jatkuu normaalisti. Tammikuun tiedolliset illat on siirretty verkkoon.  
  • Omaisneuvontaan voit varata ajan: 050 538 7633. Muistathan, että omaisneuvonta voi tapahtua myös etäyhteyksin tai puhelimitse.
  • Tervetuloa meille opiskelijajäseneksi! Uusin ja edullisin jäsenmaksumme on tarjolla  opiskelijoille 10 euron vuosihintaan. Liity jäseneksi täältä: https://finfamiks.fi/jasenyys/ 
  • Katso talousneuvonnan luento uudella Youtube-kanavallamme tämän linkin kautta.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa

 

Olemme mukana Vertaistalossa!

Olemme mukana Vertaistalossa!

Vertaistalo.fi on valtakunnallinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään vertaistukea ja luotettavaa tietoa vertaistuesta myös paikallisesti. Vertaistalon sisällöntuottajana toimii HUSin ja EJY ry:n kehittämä OLKA®-toiminta. Vertaistalo on osa Terveyskylää, jota...

lue lisää
Perhepäivä Peurungassa lauantaina 22.1.2022 klo 10-14

Perhepäivä Peurungassa lauantaina 22.1.2022 klo 10-14

Tule Peurungan pärskeisiin - unohda arki ja kiireet! Lauantaina 22.1.2022 klo 10-14 on mahdollisuus tuoda koko perhe rentoutumaan Peurunkaan. Aloitamme päivän koko perheelle sopivalla ohjelmalla, josta ei puutu tekemisen iloa ja yllätyksiä. Ohjelman jälkeen nautimme...

lue lisää
Prospect-ryhmä alkamassa tammikuussa

Prospect-ryhmä alkamassa tammikuussa

Kauan odotettu Prospect-ryhmä on viimein toteutumassa Jyväskylässä! ”Prospect auttoi löytämään omaisena omat rajani, jolloin en enää mene läheiseni sairauteen mukaan.” Prospect on vertaistukea tarjoava ryhmämalli, joka on kehitetty eurooppalaisten omaisjärjestöjen...

lue lisää

Pin It on Pinterest