Koulu- ja oppilaitosyhteistyö

Aina voi oppia uutta!…

 

Keski-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry tekee yhteistyötä oppilaitosten kanssa maksuttomien vierailujen ja luentojen merkeissä. Oppilaitosvierailun tarkoituksena on lisätä niin opettajien, kuraattoreiden kuin opiskelijoiden tietoisuutta mielenterveysomais-aiheesta sekä yhdistyksen tarjoamista palveluista, kursseista, luennoista ja ryhmistä.

Luentojen tarkoituksena on jakaa opiskelijoille tietoa niin yhdistyksen tarjoamista palveluista kuin myös siitä, milloin on syytä huolestua ystävän, perheenjäsenen tai asiakkaan/potilaan käyttäytymisestä ja miten yhden sairastuminen voi muuttaa monen maailman. Tärkeää on, että psyykkinen oireilu opitaan näkemään myös läheisiin ja omaisiin vaikuttavana asiana.

Vierailun avulla pyritään myös kannustamaan kaikkia ottamaan huoli puheeksi ja hakemaan apua ajoissa sekä läheisenä että ammattilaisena. Moni saattaa salaa pelätä sairastuvansa itse ja he tarvitsevat tietoa, mitä vaikutuksia sairaudesta on itselle, perheelle ja läheisille sekä kenelle voi puhua ja mistä saa apua. Tiedon avulla pyritään vähentämään psyykkisten sairauksien aiheuttamaa häpeää ja salailua yhteiskunnassa sekä saada ammattilaisia tunnistamaan ja huomioimaan myös mielenterveysomaiset.

Sosiaali- ja terveysalan sekä viestinnän alan opiskelijat ovat tervetulleita yhdistykseen tekemään harjoitteluja, kurssitehtäviä sekä tutkimus- ja opinnäytetöitä. Keski-Suomen FinFamissa pääset perehtymään monipuolisesti työhön mielenterveysomaisten parissa ja tekemään käytännössä tapahtumia, suunnittelemaan ryhmiä ja ohjaamaan omaisia. Kurssien työelämään suuntautuvissa tehtävissä voit keskittyä itseäsi kiinnostavaan osa-alueeseen, kuten esimerkiksi psykoedukaatioon, vertaistuen merkitykseen tai mielenterveysomaisten arjenhallintaan, hyvinvointiin ja voimavaroihin. Tutkimus- ja opinnäytetyön aiheita voimme suunnitella tarkemmin yhdessä. Meiltä saat osaavan ja innostavan ohjauksen, työntekijämme ovat YAMK-koulutettuja. Viestinnän opiskelijat otamme avosylin vastaan kehittämään yhdistyksen viestintää ja saamaan tärkeälle aiheelle näkyvyyttä.

Ole rohkeasti yhteydessä! 

Ota yhteyttä

Hanna Jylhä-Natri
Hanna Jylhä-Natri

Toiminnanjohtaja

Pin It on Pinterest