Tietoa yhdistyksestä

Tarjoamme tietoa sekä maksutonta keskusteluapua kaikille, jotka ovat huolissaan läheisen mielenterveydestä tai päihteiden käytöstä.

Keski-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry on vuonna 1993 perustettu omaisyhdistys, joka toiminnallaan edistää omaisten hyvinvointia, kun perheessä tai lähipiirissä ilmenee mielenterveysongelmia tai päihteiden väärinkäyttöä. 

Yhdistys tarjoaa tietoa sekä maksutonta omaisneuvontaa kaikille, jotka ovat huolissaan läheisensä mielenterveydestä. Yksilöllisen keskusteluavun lisäksi yhdistyksen tärkeitä toimintoja ovat erilaiset vertaistukiryhmät, avoimet teemaillat, koulutukset sekä virkistystoiminta.

Yhdistys pyrkii toiminnallaan vaikuttamaan Keski-Suomen alueen mielenterveyspalveluihin korostaen omaisnäkökulmaa perheen pärjäävyyden edistämisessä. Yhdistys toimii yhteistyössä kuntien, mielenterveystyötä tekevien viranomaisten ja ammattilaisten, asiantuntijoiden sekä järjestöjen kanssa. 

Yhdistyksessä on 220 jäsentä ja lisäksi useita vapaaehtoistoimijoita. Päätösvaltaa yhdistyksessä käyttää omaisista ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista koottu hallitus. 

Keski-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry on osa omaisyhdistysten valtakunnallista verkostoa, johon kuuluu 18 jäsenyhdistystä. 

 

Voit tutustua kaikkien FinFamien yhteiseen strategiaan tästä.

Hallitus 2021

Puheenjohtaja:

Merja Pihlajasaari

Varapuheenjohtaja:

Johanna Moilanen

Jäsenet:

Anna-Maija Erämaa-Lätti
Asko Husso
Pekka Kaunismaa
Tuija Ketola
Jarmo Nahkamäki
Marita Räisänen

Varajäsenet:

Irma Heiskanen
Anne-Helena Lahtinen

Pin It on Pinterest