Vertaisryhmät

Keväällä 2022 on tarjolla sekä avoimia että suljettuja vertaisryhmiä, joiden tarkoituksena on vertaistuen saaminen ja antaminen. Ryhmätoiminnan periaatteita ovat luottamuksellisuus, sallivuus, tasa-arvoisuus ja kunnioitus. Jokainen saa kertoa asioita, jotka juuri sillä hetkellä haluaa ja jaksaa jakaa ryhmän kanssa – tai voit tulla aluksi myös vain kuuntelemaan.

Avoimissa vertaistukiryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Avoimiin ryhmiin voit tulla myös ensikertalaisena ja kertaluontoisesti. Ohjaajana toimivat joko yhdistyksen työntekijät tai vertaisohjaajat. 

Suljetuissa vertaistukiryhmissä ryhmä pysyy samana ja ryhmäkertoihin sitoudutaan ryhmän aloittaessa. Aihe on usein määritelty omaissuhteen tai kuntoutujan tilanteen mukaan. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat koulutetut vertaisohjaajat. Tavoite on sama, kuin avoimissa ryhmissä: omainen saa tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Suljettuihin ryhmiin tulee ilmoittautua kerrottuun määräaikaan mennessä. Ryhmiin ei oteta ryhmän aikana uusia osallistuja, ellei toisin mainita.

 

omaisten olohuone

Omaisten olohuone on kaikille avoin vertaisryhmä päiväsaikaan. 

nuorte

Avoin Nuorte-ryhmä on tarkoitettu psyykkisesti sairastuneen nuorten ja nuorten aikuisten omaisille ja läheisille.

Prospect-ryhmä

Ryhmä alkaa huhtikuussa 2022! Suljettu koulutuksellinen ryhmä kaikille mielenterveysomaisille. Ryhmään osallistuminen tukee hyvinvointia, lisää itseluottamusta ja jaksamista sekä parantaa elämänlaatua ja -hallintaa

Vertaistukiryhmä psyykkisesti sairastavien lasten vanhemmille

Suljettu vertaistukiryhmä psyykkisesti sairastavien lasten vanhemmille Tapionkadun toimistolla. Ryhmä kokoontuu kahden viikon välein huhti-toukokuun aikana.

Nuorten sisarusryhmä

Suljettu vertaistukiryhmä sisaruksen psyykkisestä oireilusta huolta kantaville nuorille ja nuorille aikuisille.

Lapsiperheryhmä

Lapsiperheryhmä on tarkoitettu perheille, jossa on alaikäisiä lapsia ja toinen vanhempi on sairastunut tai oireilee psyykkisesti. Puolison sairastuessa koko perhe tarvitsee tukea. Tule jakamaan lapsiarjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma puoliso sairastaa.

Puolisoryhmä

Puolisoryhmä on tarkoitettu monenlaisissa elämäntilanteissa oleville, joita yhdistää puolison mielenterveyden ongelmat. Tule jakamaan arjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma puoliso sairastaa.

Uupumuksesta kohti voimaantumista

Toukokuussa käynnistyy yhteistyössä Kriisikeskus Mobilen kanssa ryhmä, missä lähdemme voimaantumisen polulle. Toivomme, että ryhmästä löydät hengähdyspaikan arjen keskellä, saat uusia värejä elämääsi ja koet voimaantumista.

Keuruun omaisryhmä

Avoimet Keuruun omaisryhmän tapaamiset järjestetään Lehtiniemen palvelutalon takkahuoneella. Tule mukaan jakamaan arjen iloja ja suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa psyykkisesti.

Lue lisää

FinFami Keski-Suomi toimintasuunnitelma 2022

Jämsän omaisryhmä

Avoimet Jämsän omaisryhmän tapaamiset järjestetään mielenterveyskeskuksessa Jokilaakson sairaalassa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja ja suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa psyykkisesti.

 

FinFami Keski-Suomi toimintasuunnitelma 2022

Äänekosken omaisryhmä

Avoimet Äänekosken omaisryhmän tapaamiset järjestetään Ääneseudun Ilonassa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja ja suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa psyykkisesti.

 

Pin It on Pinterest