Vertaisryhmät

Keväällä 2023 on tarjolla sekä avoimia että suljettuja vertaisryhmiä, joiden tarkoituksena on vertaistuen saaminen ja antaminen. Ryhmätoiminnan periaatteita ovat luottamuksellisuus, sallivuus, tasa-arvoisuus ja kunnioitus. Jokainen saa kertoa asioita, jotka juuri sillä hetkellä haluaa ja jaksaa jakaa ryhmän kanssa – tai voit tulla aluksi myös vain kuuntelemaan.

Avoimissa vertaistukiryhmissä omaisilla on mahdollisuus tavata toisiaan ymmärtävässä ilmapiirissä ja saada tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Avoimiin ryhmiin voit tulla myös ensikertalaisena ja kertaluontoisesti. Ohjaajana toimivat joko yhdistyksen työntekijät tai vertaisohjaajat. 

Suljetuissa vertaistukiryhmissä ryhmä pysyy samana ja ryhmäkertoihin sitoudutaan ryhmän aloittaessa. Aihe on usein määritelty omaissuhteen tai kuntoutujan tilanteen mukaan. Ryhmien ohjaajina toimivat yhdistyksen työntekijät, ulkopuoliset sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tai yhdistyksessä toimivat koulutetut vertaisohjaajat. Tavoite on sama, kuin avoimissa ryhmissä: omainen saa tukea sekä läheisen sairauteen liittyvissä asioissa että tukea omaan jaksamiseensa. Suljettuihin ryhmiin tulee ilmoittautua kerrottuun määräaikaan mennessä. Ryhmiin ei oteta ryhmän aikana uusia osallistuja, ellei toisin mainita.

 

omaisten olohuone

Avoimet vertaistapaamiset päiväsaikaan kaikille mielenterveysomaisille ja -läheisille.

FinFami Keski-Suomen puolisoryhmä

Puolisoryhmä

Avoin puolisoryhmä on tarkoitettu monenlaisissa elämäntilanteissa oleville, joita yhdistää puolison mielenterveyden haasteet. Tule jakamaan arjen iloja ja suruja, kun oma puoliso sairastaa.

Prospect plus -ryhmä

Suljettu koulutuksellinen Prospect Plus -omaisille ja läheisille on jatkoa Proscpect-ryhmälle. Kymmenen Prospect-tapaamisen jälkeen voi osallistua Prospect Plus -osioon, joka tukee ja ylläpitää läheisten hyvinvoinnin jatkuvuutta. Jatkotapaamiset syventävät keskustelua ja ylläpitävät omaisen psyykkisen vahvistumisen prosessia.

FinFami Keski-Suomen ja Siaraala Novan omaisten ryhmä

Sairaala Novan omaisten ryhmä

Avoimet vertaistapaamiset Sairaala Novan psykiatrian hoitokeskuksen tiloissa kaikille mielenterveysomaisille ja -läheisille.

Keuruun omaisryhmä

Avoimet Keuruun omaisryhmän tapaamiset järjestetään Lehtiniemen palvelutalon takkahuoneella. Tule mukaan jakamaan arjen iloja ja suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa psyykkisesti.

Lue lisää

FinFami Keski-Suomen Nuorte-vertaistukiryhmä nuorten läheisille

nuorte

Avoin vertaistukiryhmä psyykkisesti sairastuneiden tai oireilevien nuorten ja nuorten aikuisten omaisille ja läheisille. Nuoren mielenterveyden haasteiden ei tarvitse olla vakavia, eikä diagnoosia tarvita, huoli läheisestä riittää.

FinFami Keski-Suomen nuorten ryhmä

Mitä mulle kuuluu ryhmä -nuorille

Suljettu vertaistukiryhmä läheisen mielenterveyden haasteista huolta kantaville nuorille ja nuorille aikuisille. Kun perheestä tai kavereista joku sairastaa, voi nuoren huoli ja vastuu kasvaa liian suureksi. On hyvä huomata, ettei ole ainoa samassa tilanteessa oleva. 

FinFami Keski-Suomi toimintasuunnitelma 2022

Jämsän omaisryhmä

Avoimet Jämsän omaisryhmän tapaamiset järjestetään mielenterveyskeskuksessa Jokilaakson sairaalassa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja ja suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa psyykkisesti.

 

FinFami Keski-Suomen Pihtiputaan ryhmä

Pihtiputaan omaisryhmä

Avoimet Pihtiputaan omaisryhmän tapaamiset järjestetään HubTeekissa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja ja suruja ja haasteita, kun huolehdit ja hoivaat läheistä. Ryhmä toteutetaan yhteistyössä Pihtiputaan kunnan ja seurakunnan sekä Keski-Suomen Omaishoitajat ry:n, Keski-Suomen Muistiyhdityksen ja Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin kanssa. 

Lue lisää

FinFami Keski-Suomen lapsiperheryhmä jatkaa syksyllä

Lapsiperheryhmä

Avoin lapsiperheryhmä on tarkoitettu perheille, jossa on alaikäisiä lapsia ja toinen vanhempi on sairastunut tai oireilee psyykkisesti. Puolison sairastuessa koko perhe tarvitsee tukea. Tule jakamaan lapsiarjen iloja, suruja ja haasteita, kun oma puoliso sairastaa.

FinFami Keski-Suomen vertaistukiryhmä psyykkisesti sairastavien lasten vanhemmille

Vertaistukiryhmä psyykkisesti sairastavien lasten vanhemmille

Suljettu vertaistukiryhmä psyykkisesti sairastavien lasten vanhemmille jatkuu syksyllä 2022. Ryhmä on tarkoitettu keväällä 2022 aloittaneille vanhemmille.

FinFami Keski-Suomi toimintasuunnitelma 2022

Äänekosken omaisryhmä

Avoimet Äänekosken omaisryhmän tapaamiset järjestetään Ääneseudun Ilonassa. Tule mukaan jakamaan arjen iloja ja suruja ja haasteita, kun oma läheinen sairastaa psyykkisesti.

 

Pin It on Pinterest