Musiikki on moninainen voimavara arkeen! Musiikin avulla voit käydä läpi tunteita, rentoutua, saada voimaa tai laittaa kehon liikkeelle. 

FinFami Keski-Suomen uusin ryhmä keskittyy musiikin monipuolisiin mahdollisuuksiin mielenterveysomaisen arjessa. Tule mukaan ryhmään, jossa teemme lyhyitä musiikillisia harjoituksia ja keskustelemme vertaistuellisesti. Voit osallistua kertaluontoisesti silloin kuin itsellesi sopii sekä voit tulla mukaan ensikertalaisena ilman musiikillisia taitoja. Ilmoittauduthan kuitenkin Jennille aina viikkoa ennen tapaamiskertaa ryhmätoiminnan ja tarjoilujen toteutumiseksi. Halutessasi voit tuoda mukanasi itsellesi merkityksellisen kappaleen toisten kuunneltavaksi. Kokoonnumme Tapionkadun toimistolla.

Tiistaina 22.2. klo 15.30–16.15 syvennymme tunteisiin ja musiikkiin

Musiikki on hyvä tapa purkaa tunteita ja sillä on monia positiivisia fysiologisiakin vaikutuksia. Tehdään tunneilmaisua aktivoivia harjoituksia omaa itseä ja kehoa kuunnellen. Ilmaistaan tunteita musiikilla, äänellä ja sanoilla.

Tiistaina 22.3. klo 15.30–16.15 nautimme musiikin rytmistä ja keskitymme hengitykseen

Joskus tarvitaan vauhtia ja toisinaan tahtia tulee hiljentää. Monesti liian tiivis elämänrytmi kiristää kasvojen, niskan ja hartioiden lihaksistoa sekä muuttaa hengityksen pinnalliseksi. Kehossamme on onneksi monenlaista rytmiä ja siihen voi myös itse vaikuttaa. Tällä kerralla tutustumme kehon ja hengityksen rytmeihin sekä liikkeen voimaan. Voimme huomata, kuinka rytmi kuljettaa ja auttaa keskittymään.

Tiistaina 12.4. klo 15.30–16.15 rentoudumme musiikin avulla

Rentoutumisesta voi olla hyötyä erityisesti sellaisina hetkinä, kun on levoton tai ahdistunut. Musiikki itsessään voi rentouttaa ja toimia apuna rentoutumisessa. Entä millaista musiikkia rentoutunut keho tuottaa? Rentoudutaan ohjatusti musiikin keinoin.

Tiistaina 24.5. klo 15.30–16.15 kerromme musiikin avulla omaa tarinaamme

Meidän jokaisen tarina on yksilöllinen ja ainutlaatuinen. Musiikin kautta voimme löytää yhteisiä kokemuksia ja tunteita tarinan varrelta. Millainen musiikki on koskettanut sinua? Mikä kappale tuntuu kertovan juuri sinun tarinaasi? Tuo mukanasi toivekappaleesi, sinua koskettanut melodia tai sanoitus. Mietitään yhdessä, miten voimme hyödyntää musiikkia ahdistuksen tai muun hankaluuden hetkenä, arkisissa tilanteissa tai elämän juhlahetkissä?

Lisätiedot ja yhteydenotot

Hanna Jylhä-Natri
Hanna Jylhä-Natri

Toiminnanjohtaja

FinFami Keski-Suomen muuta toimintaa 

Pin It on Pinterest