Arjen sirkuksen keskellä on ihan ymmärrettävää, että huomio kiinnittyy enemmän oireilevaan ja sairastavaan nuoreen. Sisarus kantaa kuitenkin suurta huolta ja asioita, joita on hyvä päästä purkamaan samaa kokeneiden porukassa. Nuori, älä jää yksin – tule mukaan nuorten ryhmäämme!

Onko perheessänne nuoria ja psyykkistä oireilua? Tiedätkö nuoren, joka kantaa huolta psyykkisesti sairastuneesta sisaruksestaan?

Nuorten talolla Jyväskylän keskustassa (Asemakatu 4) alkaa uusi vertaistukiryhmä 13-22 -vuotiaille nuorille sisaruksille. Ryhmässä jaetaan kokemuksia ja tunteita, joita huoli psyykkisesti sairastuneesta aiheuttaa. Joskus joudumme kantamaan liian suuria salaisuuksia, huolehtimaan tai jäämään itse sivuun. Voi olla ärsyttävää olla välillä se näkymätön sisarus vain koska on terve. Toisen samassa tilanteessa elävän kanssa on helpompi jakaa niin iloja kuin suruja, nauraa, itkeä ja kiukutakin.  Opitaan yhdessä ymmärtämään mielenterveyttä sekä pidetään huoli myös omasta jaksamisesta ja mielen hyvinvoinnista. Tarjolla aina myös syötävää ja juotavaa. Tule rohkeasti mukaan!

Ryhmä kokoontuu viisi kertaa maalis-toukokuun aikana, aina torstaisin klo 17-18.30:

  • to 31.3.
  • to 7.4.
  • to 21.4.
  • to 28.4.
  • to 5.5.

Ryhmää ohjaa Jyväskylän nuorisovastaanoton terveydenhoitaja Janika sekä FinFami Keski-Suomen työntekijä Jenni. Ilmoittautumiset Jennille 25.3. mennessä.

 

Älä jää yksin!

 

Lisätiedot ja yhteydenotot

Hanna Jylhä-Natri
Hanna Jylhä-Natri

Toiminnanjohtaja

FinFami Keski-Suomen muuta toimintaa

Pin It on Pinterest