Lähde mukaan viettämään päivä taiteen, historian ja makuelämysten parissa!
Päivä aloitetaan taidemuseo Kartanon klassikoihin ja nykytaiteeseen tutustuen. Makumuistoja kirvoittava lounas tarjoillaan viihtyisässä ravintola Göstassa. Lautasella on ruokaklassikko, nykyään niin harvoin tarjolla oleva Wallenbergin pihvi. Aterian jälkeen ohjelma jatkuu Serlachiusten valtakunnan toisessa museossa Gustafissa, vain viiden minuutin ajomatkan päässä taidemuseolta. Opastetun museokierroksen jälkeen nautitaan vielä iltapäiväkahvit voisilmäpullan kera!

Ohjelma launtaina 19.3.2022

klo 9:15 Bussikuljetus Tapionkadun toimistolta lähtee
klo 10:15 Keuruu, Mäntäntien 1. pysäkki
klo 11:00 Göstan opastettu kierros
Tutustumme kierroksen aikana taidemuseo Göstan näyttelyihin kartanossa ja paviljongissa. Kuulemme Serlachiuksen teollisuussuvun vaiheista ja kartanon elämästä.
klo 12:00 Ravintola Göstassa raikasta vihersalaattia, Wallenbergin pihvi, perunapyrettä ja puolukkaa sekä sitruunaposset.
klo 13:45 Siirtyminen Gustafiin ryhmän omalla kuljetuksella,
klo 14:00 Gustafin opastettu kierros
Teemme oppaan johdolla kierroksen Gustaf-museossa, joka on täynnä tarinoita. Tutustumme entisen pääkonttorin upeaan arkkitehtuuriin ja vierailemme sen näyttelyissä. Kuulemme paperiyhtiön historiasta ja elämästä Serlachiusten valtakunnassa.
klo 15:00 Kahvia tai teetä perinteisen voisilmäpullan kera Gustafissa
Kahvittelun jälkeen jokainen voi halutessaan lähteä omaehtoisesti tutustumaan Paperiperkele! -näyttelyyn, jossa tutustumme suomalaisen paperiteollisuuslegendan G. A. Serlachiuksen elämään ja liiketoimiin vahvasti dramatisoidussa näyttelyssä. Näyttelyreitti kuljetaan läpi omatoimisesti, äänitarinoiden siivittämänä.
klo 16:00 Bussikuljetus Tapionkadun toimistolle
klo 16:30 Keuruu, Mäntäntien pysäkki
klo 17:30 Saapuminen Tapionkadun toimistolle

Hinta: jäsenille 35 € ja muille 45 €.
Hinta sisältää:
– kuljetukset
– opastukset ja sisäänpääsyt molempiin museoihin
– lounas
– iltapäiväkahvit

Retki toteutuu, kun lähtijöitä on vähintään 20 henkeä. Kaksi paikkaa vapaana! Ilmoittautumiset 15.3. toimistolle: [email protected] tai 050 528 0030.

Kuva: Igor Miske, Unsplash

Lisätiedot ja yhteydenotot

Hanna Jylhä-Natri
Hanna Jylhä-Natri

Toiminnanjohtaja

FinFami Keski-Suomen muuta toimintaa

Pin It on Pinterest